Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Itävaltalainen Refurbed, kunnostetun elektroniikan markkinapaikka, on kerännyt 17 miljoonan dollarin suuruisen kasvurahoituskierroksen ryhmältä maineikkaita kansainvälisiä sijoittajia. Pääsijoittajana kierroksella toimi suomalainen Evli Growth Partners -pääomasijoitusrahasto. 


Muita uusia sijoittajia on yhdysvaltalaiset rahastot Almaz Capital ja FJ Labs sekä espanjalaiset Bonsai Partners ja All Iron Ventures. Nykysijoittajista myös Klaus Hofbauer ja Inventure Partners osallistuivat rahoituskierrokseen.

Refurbed on verkossa toimiva markkinapaikka, jonka kautta myydään ja ostetaan kunnostettuja elektroniikkatuotteita. Kunnostetut, uudenveroiset tuotteet ovat jopa 40 prosenttia vastaavia uusia tuotteita halvempia, ja niille annetaan 12 kuukauden takuu. Yhtiö perustettiin vuonna 2017, ja tällä hetkellä se toimii Saksassa, Itävallassa, Italiassa ja Puolassa palvellen yli 150.000 asiakasta ympäri Euroopan. Yhtiön myynti kasvoi yli viisinkertaiseksi vuonna 2019, ja markkinapaikan kautta myytyjen tuotteiden arvo ylitti 45 miljoonaa dollaria viime vuonna. Vuonna 2020 Refurbed tavoittelee vahvaa kasvua, myyntitavoitteen ollessa yli 100 miljoonaa dollaria.

Evli Growth Partners -rahaston perustaja ja vetäjä Riku Asikainen näkee, että Refurbedin rahoituskierros on tärkeä askel paitsi kasvurahoituksen saaneelle yhtiölle, myös koko suomalaiselle teknologia- ja sijoitusalalle. ”Vaikka suomalainen kasvuyhtiökenttä on kehittynyt merkittävästi viimeisen vuosikymmenen aikana, Suomesta on puuttunut sijoittajapuolelta kapasiteettia merkittävien kansainvälisten rahoituskierrosten johtamiseen. Tämä on kuitenkin mielestäni välttämätöntä osaamisemme kehityksen, suhteiden luomisen ja kansainvälisten sijoittajien pääomien houkuttelun kannalta. Refurbedin rahoituskierros on yksi suurimmista suomalaisen pääomasijoitusyhtiön johtamista eurooppalaisista rahoituskierroksista ja uskon, että tämä on merkittävä askel suomalaiselle kasvuyhtiökentälle.”

Refurbed pyrkii toiminnallaan edistämään vastuullista liiketoimintaa ja kiertotaloutta tarjoamalla myyntiin ainoastaan kunnostettuja tuotteita. ”Missionamme on tuoda vähintään yksi kunnostettu elektroniikkatuote jokaiseen eurooppalaiseen kotiin ja siten perustavanlaatuisesti muuttaa yleistä käsitystä kulutustuotteista”, kommentoi Peter Windischhofer, yksi Refurbedin perustajista. ”Tämä rahoitus on seuraava iso askel matkallamme kohti kunnianhimoista tavoitettamme. Käytämme rahoituksen uusien eurooppalaisten markkinoiden avaamiseen”, jatkavat Kilian Kaminski ja Jürgen Riedl, jotka täydentävät yhtiön perustajatiimin.

Evli Growth Partnersin osakas Kim Väisänen pitää Refurbedin vastuullisuutta keskeisenä tekijänä sijoituspäätökselle. ”Haluamme rahoittaa yhtiöitä, jotka rakentavat aidosti parempaa ja vastuullisempaa tulevaisuutta. Uskomme ympäristöystävällisyyden ja vastuullisuuden olevan välttämättömiä edellytyksiä menestyksekkäälle liiketoiminnalle tulevaisuudessa. Erityisesti nuoret suhtautuvat hyvin avoimin mielin kunnostettuun elektroniikkaan. Refurbed on perustettu pyrkimykselle rakentaa kestävämpää tulevaisuutta, ja yhtiön vahva visio huokuu koko tiimistä. Olemme seuranneet heitä tarkasti vuoden 2018 Slush-tapahtumasta saakka, ja tavattuamme heitä uudestaan vuoden 2019 Slushissa keskustelut etenivät vauhdikkaasti maaliin.”


Lisätietoja:
Riku Asikainen, founder, managing partner, Evli Growth Partners, p. +358 50 2880, riku.asikainen@evli.com


Evli Growth Partners
Evli Growth Partners on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka sijoittaa vähemmistösijoituksia pohjoismaisiin ja eurooppalaisiin kasvuyhtiöihin. Viiden sarjayrittäjän ympärille rakennettu ja 200 miljoonan euron rahoitusohjelmaa hallinnoiva tiimi tarjoaa skaalausvaiheessa oleville kasvuyhtiöille tukea ja rahoitusta kansainväliseen laajentumiseen. Rahasto toimii suomalaisen pörssiyhtiön Evli Pankin yhteydessä. Lisätietoja: egp.fi (englanniksi).

Refurbed
Refurbed on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista markkinapaikkayhtiöistä, joka myy kunnostettuja älypuhelimia, tietokoneita ja tabletteja sekä muuta elektroniikkaa. Laitteet kunnostetaan uudenveroisiksi 40-kohtaisen prosessin avulla, niille myönnetään 12 kuukauden takuu ja ne ovat jopa 40 prosenttia vastaavia uusia tuotteita halvempia. Yhtiön missiona on muuttaa kulutustottumuksemme perustavanlaatuisesti vastuullisemmiksi ja saada tuotua vähintään yksi kunnostettu elektroniikkatuote jokaiseen eurooppalaiseen kotiin. Lisätietoja: www.refurbed.com (saksaksi).

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua