Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Viitekorkona yleisesti käytetty euribor-korko uudistuu. Uudistus koskee kaikkia euribor-korkoja käyttäviä tahoja eikä se aiheuta muutoksia asiakkaiden lainoihin. 


Euribor-korkoja hallinnoiva Euroopan rahamarkkinainstituutti EMMI (European Money Markets Institute) on saanut viranomaisilta luvan euribor-korkojen määräytymismenetelmän muuttamiseksi. Euribor halutaan sitoa toteutuneisiin rahamarkkinatapahtumiin. Mikäli kauppoja ei ole riittävästi, määrittelyn apuna voidaan käyttää myös muuta markkinainformaatiota. Muutoksella ei ennakoida olevan merkittävää vaikutusta viitekorkojen suuruuteen.

Euribor on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko, jota käytetään yleisesti esimerkiksi lainojen viitekorkona.

Euribor-koron määrittää Euroopan rahamarkkinainstituutti EMMI (European Money Markets Institute). Viitekorko noteerataan päivittäin kello 12.00 Suomen aikaa ja noteeraus tehdään eripituisille ajanjaksoille (tällä hetkellä 1 viikko sekä 1, 3, 6 ja 12 kuukautta).

Uudistuksella ei ole käytännön vaikutuksia lainoihin eikä asiakkailta vaadita toimenpiteitä. Lainojen korot johdetaan edelleen noteerauspäivän mukaisesta euribor-korosta. Kun uusi määräytymisperuste on tullut voimaan, viitekorkona käytetään sen mukaan laskettua euribor-korkoa. Nykyiset lainat pysyvät ennallaan seuraavaan korontarkistuspäivään saakka. Seuraavana korontarkistuspäivänä noudatetaan tuon päivän noteerattua euribor-korkoa.

Uusi euribor-koron määräytymisperuste on käytössä viimeistään 1.1.2020.

Lisätietoja euribor-uudistuksesta löytyy esimerkiksi Finanssialan sivuilta. 


Lisätietoja: 
Jarkko Heikkilä, johtaja, Evli Pankki Oyj, p. +358 9 4766 9396, jarkko.heikkila@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua