Siirry sisältöön
Ellen Saukkonen trainee 2000x1125px

Aloitin trainee-jaksoni Evlin vastuullisen sijoittamisen tiimissä tammikuussa 2024. Olin ollut jo aikaisemminkin harjoittelijana Evlissä ja kokenut Evlin työympäristön olevan avoin ja lämminhenkinen, joten odotukseni harjoittelujaksoani kohtaan olivat korkealla. Vastuullisen sijoittamisen tiimin hyvä ryhmähenki ja työtehtävien mielenkiintoisuus ja monipuolisuus ylitti silti jo aiemmin korkeat odotukseni. 

Koulutustaustaltani poikkean hieman perinteisimmästä finanssialalle päätyvästä henkilöstä. Olen tehnyt kandidaatintutkintoni Helsingin yliopistossa, jossa opiskelin ympäristö- ja luonnonvarataloustiedettä sekä viimeistelin trainee-jaksoni aikana opintojani Aalto-yliopistossa, jossa pääaineenani on kestävään kehitykseen syventyvä Creative Sustainability -maisteriohjelma. Tiesin, että Evlissä vastuullisuus on ollut jo pitkään strategisena fokusalueena ja vastuullisuus on integroitu osaksi sijoitusprosessia, jonka vuoksi päätinkin hakea trainee-paikkaa. Olenkin ollut iloinen huomatessani, että tiimini on nähnyt erilaisen taustani vahvuutena ja kannustanut vahvasti tuomaan omia näkemyksiäni ja ympäristöosaamistani esille. 

Kevyempi osaamiseni taas esimerkiksi rahoituksesta ei ole haitannut, vaan työssä on päässyt oppimaan uutta ja olen kokenut, että Evlissä on hyvin matala kynnys esittää kysymyksiä. On ollut myös hienoa, että Evlissä on kannustettu lisäämään omaa osaamistaan esimerkiksi osallistumalla erilaisiin koulutuksiin työajalla. Monimuotoista osaamista arvostetaan Evlissä, ja rohkaisenkin tutustumaan kiinnostaviin tehtäviin, vaikka opintojen kautta ei olisikaan kertynyt osaamista juuri rahoitusalasta.

”Olikin hienoa huomata, että toiveitani oli kuunneltu ja pääsin heti trainee-jaksoni alussa mukaan tekemään SFDR-raportointia, sekä myöhemmin myös valmistelemaan CSRD-raportointia.”

Tiimini otti minut lämpimästi vastaan aloittaessani ja pääsin heti mukaan useampaan projektiin. Sain myös itsenäistä vastuuta eri projekteissa. Etukäteen olin toivonut, että pääsisin erityisesti oppimaan vastuullisuusraportoinnista. Olikin hienoa huomata, että toiveitani oli kuunneltu ja pääsin heti trainee-jaksoni alussa mukaan tekemään SFDR-raportointia, sekä myöhemmin myös valmistelemaan CSRD-raportointia. Tiimissä pääsin tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja oppimaan jatkuvasti uutta, ja raportoinnin lisäksi pääsin mukaan tekemään esimerkiksi yhtiöanalyyseja ja vaikuttamista yhtiökokouskaudella.

Yksi Evlin selvä vahvuus on mielestäni joustavuus etä- ja lähityöskentelyssä, sekä tämän mahdollistavat hyvät työtilat. Tämä helpotti omaa arkeani ja opintojeni yhteensovittamista harjoittelujaksoon, kun esimerkiksi työmatkoista säästyneen ajan pystyi hyödyntämään gradun kirjoittamiseen. Tiimityöskentely sujui kuitenkin erittäin hyvin, vaikka useimpina päivinä joku tiimistäni olikin etänä. Tätä edisti se, että Evlissä on panostettu neuvotteluhuoneiden ja puhelinkoppien määrään sekä yhteyksien toimivuuteen, joten hybridikokousten pitäminen oli todella helppoa ja työrauha säilyi myös toimistolla hyvin, kun kokoukset sai aina pidettyä neuvotteluhuoneissa. 

Harjoittelujaksoni aikana olen saanut vastuuta ja päässyt hyödyntämään omaa osaamistani. Olen oppinut valtavasti uutta ja saanut ymmärrystä siitä, kuinka laaja-alaista ja integroitua Evlin vastuullisen sijoittamisen työ todella on, joten en epäröinyt hetkeäkään sanoessani kyllä, kun tiimistä tarjottiin jatkoa harjoittelujakson jälkeen. Kokonaisuudessaan harjoittelujaksoni Evlissä on ollut erittäin antoisa ja opettavainen, joten pystyn lämpimästi suosittelemaan Evliä työpaikkana.

 

Ellen Saukkonen, kevään 2024 trainee

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua