Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Heinä heiluu tuulessa.

Hakiessani Evlin Trainee-ohjelmaan, minuun vetosi erityisesti kaksi asiaa Evlissä työnantajana: salkunhoidon vahva track-record sekä rahastojen voimakas fokus ESG-asioihin. Näin ollen olin erittäin iloinen kuullessani tekeväni kesän aikana rotaatiot Evlin korkopuolen salkunhoidossa sekä vastuullisen sijoittamisen tiimissä.

"Ollessani Traineena Evlin korkorahastoissa, pääsin analysoimaan uusia bondi-emissioita sekä seuraamaan jälkimarkkinakauppaa Q2- tulosjulkistusten aikaan.

Korkomarkkina tuntuu saavan usein osakemarkkinoita vähemmän huomiota niin mediassa kuin myös kauppakorkeassa - itsekään en vastavalmistuneena tiennyt kuin konseptitasolla, mikä on modifioitu duraatio tai miten Yield to Maturity lasketaan. Korkomarkkinoiden monimuotoisuus ja mielenkiintoisuus kuitenkin aukesi kesän aikana Evlin ammattitaitoisen ja kokeneen korkotiimin mukana.

On ollut mielenkiintoista nähdä kuinka monet samat lainalaisuudet pätevät esimerkiksi yritysanalyysin suhteen osake- ja korkopuolella. Instrumenteissa on kuitenkin myös paljon eroja ja uudelleenrahoitus, kovenantit sekä senioriteettikysymykset tuovat oman mausteensa bondimarkkinaan.

Evlillä ESG-asiat on integroitu osaksi salkunhoitajien jokapäiväistä toimintaa ja sijoituspäätöksiä. Näin ollen toinen rotaationi Evlin vastuullisen sijoittamisen tiimissä tuntui hyvin luonnolliselta jatkumolta. Työtehtäväni vastuullisen sijoittamisen tiimissä vaihtelivat rahastojen sekä AUM:in hiilijalanjäljen määrittämisestä impact-datan keräämiseen ja vertailuun. ESG ja impact-sijoittaminen ovat vielä varsin uusia trendejä, eikä pelikenttä ole vielä täysin vakiintunut raportoinnin tai standardien suhteen. Data ja kvantitatiiviset metodit näyttelevätkin tärkeää osaa Evlin strategiassa ja luovat perustan aidosti vastuulliselle sijoittamiselle.

On ollut ilo huomata, että ennakko-odotukseni eliittisalkunhoidosta sekä oikeasti vastuullisesta sijoittamisesta ovat osoittautuneet oikeaksi."

Sakari Kangasniemi, Evlin kesän 2021 Trainee-ohjelmaan osallistuja

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua