Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Aurinkopaneli201200x800

EAB Private Equity ja Tesi (Suomen Teollisuussijoitus) ovat tehneet 15 miljoonan euron sijoituksen suomalaiseen aurinkoenergiayritys Solnet Green Energyyn. Sijoitus mahdollistaa Solnetin kasvun kiihdyttämisen yrityksen kotimarkkinoilla Suomessa ja erityisesti nopeimmin kasvavilla markkinoilla Euroopassa.


Perustajaosakkaat Arttur Kulvik ja Kaj Kangasmäki jatkavat yrityksen suurimpina omistajina. Vuonna 2014 perustetun yrityksen sijoittajiin ja neuvonantajiin kuuluvat alan pioneerit ja aurinkosähköteollisuuden kattojärjestön SolarPower Europen entiset puheenjohtajat Dr. Tapio Alvesalo, Dr. Winfried Hoffman sekä Philip Wolfe.

Solnet on neljän viime vuoden aikana kasvattanut liikevaihtonsa kolminkertaiseksi ja on nopeimmin kasvava uusiutuvan energian palveluita tuottava suomalainen yritys Euroopan markkinoilla. Solnet auttaa suuria ja keskikokoisia yrityksiä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa Euroopassa. Yhtiön suurimmat markkinat ovat tällä hetkellä Saksa, Suomi, Hollanti ja Puola, mutta yhä useampi asiakas on osoittanut kiinnostusta Solnetin tarjoamiin palveluihin laajemmin koko Euroopassa.

Aurinkosähköjärjestelmien kustannus on laskenut noin 90 % viimeisen kymmenen vuoden aikana tehden aurinkosähköstä halvimman ja puhtaimman tavan tuottaa sähköä. Solnet on tähän mennessä toimittanut yli 400 aurinkovoimalaa asiakkaille kuten IKEA, DHL, Lidl ja Kesko sekä useille suurille varainhoitajille, vakuutusyhtiöille ja logistiikka-alan yrityksille. Nyt tehdyn sijoituksen avulla kasvatetaan myös asiakkaille tarjottavien oheispalvelujen, kuten energian varastoinnin ja energianhallintajärjestelmien laajuutta.

Aurinkoenergian ainutlaatuinen kyky korvata Euroopan energiamuutoksesta syntynyttä energiavajetta sekä sen erittäin positiivinen ympäristövaikutus hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi tukevat alan kehitystä voimakkaasti. Euroopan tavoite energiaomavaraisuuden lisäämiseksi kiihdyttää markkinan kehitystä ja viimeaikainen sähkön markkinahinnan nousu on parantanut entisestään aurinkosähkösijoitusten kannattavuutta.

”Aurinkoenergian markkinapotentiaali on valtava ja kiihtyvässä kasvussa. Solnet tähtää johtavaksi yritysten ja yhteisöjen aurinkovoimalatoimittajaksi Euroopassa vuoteen 2024 mennessä. Haluamme osaltamme nopeuttaa energiaomavaraisen Euroopan rakentamista, ja lisäpääoman avulla voimme auttaa yhä useampaa yritystä rakentamaan hiilineutraalia tulevaisuutta. Olemme iloisia, että EAB Private Equity ja Tesi haluavat olla mukana tässä kehityksessä”, sanoo Solnet Green Energyn toimitusjohtaja Kaj Kangasmäki.

”Solnet sopii loistavasti vastuullisuutta edistävään sijoitusstrategiaamme. Vahvat megatrendit kuten päästöttömyys, panostukset uusiutuviin energiamuotoihin ja energiaomavaraisuus yhdistettynä Solnetin kilpailuetuihin luovat erinomaisen kasvupohjan yhtiölle. Euroopassa auringon osuus energialähteenä aiotaan kaksinkertaistaa jo muutaman vuoden sisällä. Aktiivisena omistajana haluamme tukea toimivaa johtoa kunnianhimoisen kasvusuunnitelman toteutuksessa”, sanoo EAB Private Equityn partneri Kalle Kekkonen.

”Sijoituksemme Solnetiin edistää erinomaisesti Tesin Uusiutuva energia ja energiatehokkuus -vaikuttavuusteemaa ja kestävän kehityksen tavoitteita. Se tukee myös hiilineutraaliuden ja energiaomavaraisuuden saavuttamista Suomessa ja Euroopassa. Haluamme olla vauhdittamassa Solnetin vahvaa kasvua ja kansainvälistymistä eurooppalaisilla avainmarkkinoilla”, sanoo Tesin sijoitusjohtaja Heli Kerminen.

 

 Lisätietoja:

Kalle Kekkonen, Managing partner, EAB Private Equity Oy, p. +358 50 304 5861, kalle.kekkonen@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua