Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Modern20glass20building20in20sunshine 800x533 SOME

Evlin trainee-ohjelma tarjoaa opiskelun loppuvaiheessa oleville opiskelijoille tai vastavalmistuneille mahdollisuuden tutustua työhön sijoituspalveluiden erilaisissa tehtävissä. Syksyllä 2020 alkaneeseen trainee-ohjelmaan osallistuneen Tiia Sinisalon mukaan harjoittelu Evli Growth Partnersissa ja Evlissä tarjosi hänelle mahdollisuuden nopeaan ja syvälliseen oppimiseen lämpimässä työympäristössä ja huipputason ammattilaisten ympäröimänä.

”Kun hakeuduin Evlin trainee-ohjelmaan tammikuussa 2020, olin vakuuttunut siitä, että Evli sopii minulle erinomaisesti. Olin keskustellut Evlistä muiden opiskelijoiden ja työtovereideni kanssa, jotka olivat työskennelleet Evlissä joko harjoittelijoina tai vakituisessa työsuhteessa. Sain vaikutelman, että Evlin ihmiset ovat erittäin ammattitaitoisia ja vastaanottavia. Keskustelut vakuuttivat minut siitä, että harjoittelu Evlissä takaisi tehokkaan oppimiskäyrän ja erinomaisen kokemuksen. Päätin hakea työpaikkaa Evli Growth Partnersin tiimiin, koska se yhdisti kiinnostukseni pääomasijoittamiseen ja taustani liiketoiminnan kehittäjänä.

Harjoittelun aikana sain tilaisuuden tutustua Venture Capital -maailmaan osallistumalla koko sijoitusprosessiin sen alusta aina kohdeyritysten kanssa työskentelyyn asti. Yksi harjoitteluni positiivisimmista puolista oli se, että sain oppia paljon. Tiimini teki alusta alkaen hyvin selväksi, ettei vääriä tai typeriä kysymyksiä ole, ja heidän rohkaisemanaan esitinkin matkan varrella lukuisia kysymyksiä. Lisäksi monipuoliset ja haastavat tehtävät auttoivat minua ymmärtämään, missä olen erityisen hyvä ja missä minulla toisaalta on vielä parannettavaa. Kolmen kuukauden harjoittelujakson aikana osallistuin muun muassa kohdeyrityksen operatiivisen ryhmän ja Evli Growth Partnersin kanssa keskusteluihin siitä, pitäisikö meidän sijoittaa kyseiseen yritykseen vai ei, tein yritysanalyysejä ja osallistuin due diligence -prosesseihin. Tämän lisäksi osallistuin sijoittajana Artic15-e-tapahtumaan, jossa kerroin Evli Growth Partners -rahastosta aloittaville yrityksille sekä kuuntelin heidän ”pitchaustaan” ​​ja tarjouksiaan.

Erityisen hienoja kokemuksia minulle olivat myös Evlin ihmiset ja kulttuuri. Muut tiimit järjestivät toiminnoistaan lyhyitä esittelyjä, jotka helpottivat isomman kuvan hahmottamista sekä auttoivat ymmärtämään Evlin eri liiketoimintoja. Olen hyvin vaikuttunut Evlin tavoitteista parantaa toimintansa vastuullisuutta ja monimuotoisuutta muun muassa kannustamalla naisopiskelijoita hakeutumaan rahoitusalalle. Women’s Career Societyn aktiivisena jäsenenä olin innoissani siitä, että Evli oli yksi yrityksistä, jotka osallistuivat järjestömme järjestämään työpajaan. Työpajan tarkoituksena oli tukea rekrytointiprosessia antamalla osallistujille vinkkejä työhaastatteluun valmistautumiseen.

Yhteenvetona voin todeta, että Evlin harjoitteluohjelma on täyttänyt odotukseni ja jopa ylittänyt ne. Harjoittelu Evlissä antaa opiskelijalle monipuolisia, ​​haastavia ja motivoivia tehtäviä. Tiimissä kuin tiimissä harjoittelija voi oppia juuri niin nopeasti ja laajalti kuin hän itse toivoo. Kaiken kaikkiaan koin, että harjoittelujakso antoi minulle uskomattoman paljon uutta kokemusta ja että olin koko ajan osa tiimiä ja Evliä.”

Tiia Sinisalo, Evlin syksyn 2020 Trainee-ohjelman osallistuja

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua