Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Ed katsaus 10 18

Kansainväliset sijoitusjättiläiset usein unohtavat pohjoismaiset markkinat. Siksi sinun pitäisi kiinnittää huomiota pohjoismaisiin yrityslainoihin.


1. Ylimääräinen tuotto

Kun verrataan samalla riskitasolla toimivia luokittelemattomia pohjoismaisia joukkovelkakirjalainoja virallisesti luokiteltuihin euromääräisiin joukkovelkakirjalainoihin tarjoavat ensin mainitut 50-150 korkopistettä parempaa tuottotasoa.

2. Matalampi volatiliteetti

Luokittelemattomilla pohjoismaisilla joukkovelkakirjalainoilla on historiallisesti ollut matalampi volatiliteetti kuin eurooppalaisilla lainoilla. Perinteisesti pohjoismaiset liikkeeseenlaskijat ovat usein rahoitustarpeissaan kääntyneet paikallisten  instituutioiden puoleen. Näin erityisesti silloin, kun kansainvälisillä mittareilla mitattuna lainatarpeen suuruusluokka on ollut pienehkö.

Tällaisissa tapauksissa ne ovat toimineet ilman kansainvälisiä luokituslaitoksia. Näin suurin osa pohjoismaisista luokittelemattomista joukkovelkakirjoista on paikallisten instituutioiden hallussa, jotka toimivat pitkälti "buy-and-hold" -periaatteella.


{{cta('51749a48-6d5e-4bff-a883-88643811da70')}}

3. Täysi läpinäkyvyys

Luokittelemattomien pohjoismaisten joukkolainojen liikkeeseenlaskijat ovat usein julkisesti noteerattuja yrityksiä. Niillä on pitkä historia osakemarkkinoilla, ja ne tuottavat mm. osavuosikatsauksien muodossa tietoa taloustilanteistaan ja  tulevaisuudennäkymistään. Lisäksi nämä yritykset ovat  tunnettuja sekä suuren sijoittajajoukon seuraamia. 

 4. Vakaa ympäristö

Pohjoismaat ovat usein kärjessä erilaisissa globaaleissa rankinglistoissa. Esimerkiksi Islanti on maailman turvallisin maa, Norja onnellisin, ja Tanskassa on vähiten korruptiota. Suomen vahvuus on loistava pankkisektori ja Ruotsi on ykkönen YK:n kestävän kehityksen tavoiteindeksissä.

Luokittelemattomat pohjoismaiset joukkovelkakirjalainat toimivat siis kotimarkkinoilla, joilla on korkea ennustettavuus ja avoimuus, pitkäaikainen poliittinen vakaus ja hyvin matala korruptioaste. Yritysten näkökulmasta toimintaympäristö on siis varsin vakaa.

{{cta('3274714b-73f1-424c-a3ca-34e995e1f8d5','justifycenter')}}

5. Hyvä maksuvalmius

Kokonaismarkkina on suuri ja riittävän likvidi. Ne koostuvat lähes 300 liikkeellelaskevasta yrityksestä, ja markkinoiden koko on noin 150 miljardia euroa. Tästä kokonaismarkkinasta noin 70 prosenttia liikkeeseenlaskijoista ja 20 prosenttia volyymeista on luokittelemattomia, mikä tarkoittaa 200 yritystä ja 30 miljardia euroa volyymiltaan.

On kuitenkin huomioitava, että kaikki luokittelemattomat pohjoismaiset joukkovelkakirjalainat eivät ole samanlaatuisia, eivätkä välttämättä tarjoa korkeaa laatua, parempia tuotto-odotuksia ja matalampaa volatiliteettia. Siksi yritysten herkkätunteinen ja tarkka valintaprosessi on ensiarvoisen tarkeää.


Haluatko lukea lisää aiheesta?

 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua