Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Vastuullisuus on Evlille merkittävä strateginen osa-alue, ja olemme vuoden 2020 aikana jatkaneet systemaattista vastuullisen sijoittamisen kehittämistä. Yksi kehityskohteistamme on ollut rahastojemme vastuullisuusraportoinnin (ESG) uudistaminen. Juuri uudistetut ESG-raportit tarjoavat sijoittajille yhden markkinoiden laajimmista ja monipuolisimmista katsauksista rahastojen vastuullisuuteen.

”Läpinäkyvyys on olennainen osa Evlin vastuullista sijoittamista, ja tämän takia meille oli luonnollista aloittaa rahastojen julkinen ESG-raportointi ensimmäisenä Suomessa vuonna 2017. Nyt uudistuneilta raporteiltamme löytyy jo aiemmilta raporteilta tuttuja ESG-tunnuslukuja, kuten ESG-arvosana ja YK Global Compact -yritysvastuuanalyysi. Mukana on runsaasti myös uutta analyysiä ilmastomittareiden ja maineriskin osalta”, kertoo Evli Pankin vastuullisuusjohtaja Outi Helenius.

Ilmastonmuutoksen merkitys jatkaa kasvuaan, joten uudistetut raportit sisältävät useita ilmastonmuutoksen hallintaan liittyviä mittareita ja niistä on muodostettu myös oma kokonaisuutensa. Ilmastomittareista raportilla esitellään kyseisen rahaston hiilijalanjälki laskettuna Task Force on Climate-related Financial Disclosures'n (TCFD) suosituksen mukaisesti, fossiilisia varantoja omistavien yhtiöiden osuus salkusta sekä MSCI:n analyysiin pohjautuva luokittelu yhtiöiden siirtymisestä vähähiilisyyteen.

Kokonaisuutena kunkin rahaston ESG-raportti koostuu rahaston perustiedoista, ESG-tunnusluvuista, sijoitusten maineriskiin liittyvistä tunnusluvuista ja ilmastomittareista. Raportilla on nähtävillä myös rahastojen ESG-arvosanojen ja hiilijalanjäljen kehitys sekä rahaston 10 suurinta sijoitusta. Lisäksi raportti kuvaa rahaston ESG-strategian, vastuullisen sijoittamisen lähestymistavat ja rahastokohtaiset poissulkemiset sekä kertoo tarkemmin Evlin tekemästä vaikuttamistyöstä.

Kuten Evlin aiemmatkin ESG-raportit uudistuneet raportit perustuvat MSCI:n ESG-tietokantaan. MSCI on riippumaton ESG-analyysia tekevä yhtiö, jolla on laaja globaali tietokanta.

Tutustu:

ESG-raportit ovat saatavilla kunkin rahaston tietosivulta sekä  ESG-raporttien yhteenvetosivulta > 

Lue uudistuneilta sivuiltamme Evlin vastuullisesta sijoittamisesta > 

Lisätietoja:

Outi Helenius, vastuullisuusjohtaja, Evli Pankki Oyj, p. +358 40 720 6859, outi.helenius@evli.com

Evlin jäsenyydet ja sitoumukset:

Evli Pankki allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2010, ja se on ollut CDP:n  (Carbon Disclosure Project) sijoittajajäsen vuodesta 2007 ja Finsif – Finland’s Sustainable Investment Forum ry:n jäsen vuodesta 2010 lähtien. Evli on mukana useissa yhteisvaikuttamisprojekteissa, esimerkiksi CDP:n sijoittajakirjeissä, Climate  Action 100+ -projektissa ja PRI:n öljy- ja kaasusektoriin kohdistuvassa yhteisvaikuttamisessa.

Lue aiheesta markkinastrategi ja seniorisalkunhoitaja Tomas Hildebrandtin blogi: Vastuullinen sijoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä

PRI logo

Climate Action 100 logo

CDP_logo

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua